Over BuroKOM

BuroKOM helpt de wereld van het beeld een doelmatige en krachtige positie te geven. Bij ons gaat het over getekend beeld. Wat vraagt om analyseren, ordenen, verbeelden en tekenen van jouw tekst of situatie.

Ik, Annet, ben oprichter en eigenaar van buroKOM.
Het is voor mij, als beelddenker, zo wezenlijk dat informatie helder overgebracht wordt. Als geen ander ken ik de eindeloze, ongetwijfeld zinnige en interessante, verhalen waar pas helemaal op het einde duidelijk werd wat de boodschap was. Hierdoor kon ik de hele verhandeling niet meedenken met de spreker.

Goed overdenken van je verhaal, dit in stukken knippen en voor elk deel een afbeelding hebben is een uitstekende leidraad voor de spreker en bovendien, prima te onthouden door de luisteraar. Dit vraagt van de beelden dat ze eenvoudig en simpel van lijn zijn. D√°n poppen ze makkelijk weer op en trekken daarbij als vanzelf de bijbehorende informatie mee naar boven.

Als voormalig kleuterleidster merkte ik dit bij de kinderen in mijn groepen. Literatuur die hierover vanaf de jaren ’80 in omloop kwam heb ik verslonden. Ik volgde cursussen en mijn vermoeden van hierboven beschreven werking van ons brein bleek te kloppen.

Het vervolg op mijn onderwijscarriére was daarom niet zo moeilijk te vinden.
Op internet vond ik De Betekenaar waar ik mijn eerste stappen zette in het tekenen van informatie.
Mijn onderwijsverleden maakt dat ik nog steeds graag workshop samenstel en mijn deelnemers stap voor stap aan de hand neem. Dit resulteert in een afvlakking van de tekendrempel die de meeste volwassenen toch even moeten nemen. Na het eerste half uur van een workshop tekent en denk iedereen mee over hoe begrippen te verbeelden. Elke keer weer genieten  als ik zie dat mijn twee routes zo prachtig in elkaar overlopen.

Ik wil graag jouw expertise en kennis in beeld zetten. En ik leer het jou ook graag zelf te doen.
Neem gerust contact op voor de eerste vragen of een kennismakend gesprek. Er is zoveel mogelijk!

Ik hoop tot ziens,
Annet Konijn

Naast informatie tekenaar ben ik ook:

  • Moeder
  • Partner
  • Graag buiten bezig
  • Creatief denkend
  • Menslievend
  • Enthousiast
  • Uit op groei
  • Blij met mijn afwisselend actief en rustig leven