De Betekeniseconomie

Dit Blog was een groeiend blog.

 Eind mei 2020 ontdekte ik de 5 colleges van Kees Klomp op LinkedIn. De helderheid waarmee hij uitleg geeft over wat de Betekeniseconomie nu precies inhoudt pakte me en dus wilde ik het kunnen samenvatten in een tekening. Een week klang kwam iedere dag een deel. De start met mijn interpretatie van zijn verhaal van Deel 1.

Vervolgens ben ik met deel 2 aan de slag gegaan. Na de beginselen van gisteren komen vandaag de achtergronden en kenmerken aan bod. Ik wordt er blij van alles zo op een rijtje te krijgen. ik hoop dat de tekeningen helpen deze wezenlijke informatie te verspreiden. Zodat we actief met zijn allen ons bewustzijn inzetten om ons als werkelijk mens te gedragen.

Deel 3. Hele mooie uitleg, denk ik, over hoe je een verandering aan kunt pakken. Zo logisch en zo basaal dat het bijna vreemd voelt dat, in ieder geval ik, dat nog niet eerder zag. šŸ™‚ 

Alweer deel 4. De transitie, van puur financiƫle winst als doel van onze economie naar de balans in financƫle, welzijns en welbevinden winst vraagt van bedrijven een enorme kanteling. Hoe ziet dat er op dit moment uit? Waar staan we? Wat gebeurt er al? Deze keer een overzicht hiervan.

 En tot slot het laatste deel, deel 5. Hierin vertelt Kees Klomp over de kenmerken van de Betekenis-ondernemer. De serie is vol. Ik hoop dat de kennis die hij wil overdragen op deze visuele manier een boost heeft gekregen wat het verspreiden verbreed heeft.